Om SFO'en

SFO'en (skolefritidsordningen) er et fritidstilbud til børn fra 0.-3. klasse. SFO Munkholmskolen er beliggende på Munkholmskolen i Stevnstrup.

Vi har en masse livlige, aktive, nysgerrige og udforskende børn fra 0.-3. klasse fra de omkringliggende byer i skoledistriktet og parcelhuskvarterene i Stevnstrup.

I forårsmånederne har SFO’en have førskolebørn i ”Glidende overgang” fra børnehave til SFO. Dette betyder, at en gruppe børn er i SFO’en om formiddagen for at lette overgangen til et nyt miljø og med intentionen om, at skolestarten bliver mere tryg, når en del af børnene allerede kender SFO-/skolemiljøet.

At børnene har mulighed for frihed og valgmuligheder prioriteres højt. Derfor har vi valgt ikke at gruppe- og stueopdele SFO’en, men i stedet arbejde ud fra det pædagogiske princip ”åben plan”. At arbejde ud fra ”åben plan” betyder overordnet, at børnene selv bestemmer, hvor de vil opholde sig, og hvilke aktiviteter de vil deltage i.

Vi mener, det er vigtigt for børnene at vælge TIL i stedet for FRA.

Vores intention er, at udfylde børnenes fritid og frirum på en positiv og udviklende måde.

I er altid velkomne til at tage en kop kaffe og få en snak med os, hvis I føler der er noget, som skal rundes. Som vi siger: ”Spørg hellere en gang for meget end en for lidt”.