Skolebestyrelsens arbejde i skoleåret 2024-25
I 2024-25 skete mange nye ting på Munkholmskolen.
I sidste årsberetning kunne vi fortælle at året var startet med ansættelsen af Lars som skoleleder. I år må vi vende tingene på hovedet og konstatere at dette skoleår sluttede med at Lars valgte at gå i kloster.
Mette – som er ansat som viceskoleleder i dette skoleår – er nu konstitueret, og processen med at ansætte en skoleleder er i fuld gang, og vi er fortrøstningsfulde.
Skolehverdagen
Der er gode erfaringer med den forkortede skoledag, og bestyrelsen har derfor besluttet at fastholde den nye struktur. Samtidig er det lykkedes at få et par forbedringer igennem med hensyn til skolebussens afgangstider – et punkt som der er fortsat fokus på.
Desuden har skolens mobil- og skærmpolitik været behandlet i bestyrelsen, hvor fokus har været på hvordan politikken bedst kan understøtte læring og trivsel i hverdagen. Den nye mobilpolitik er vedtaget og taget i brug.
I år var også første gang 9. klasse var på skolerejse, turen blev evalueret som en stor succes selv om økonomien er stram. Diskussionen om turens økonomi ledte til en bredere diskussion om muligheder og begrænsninger ved forskellige modeller for indsamling, samarbejde med lokale aktører, klassekassens rolle mm. Diskussionen fortsætter i det kommende skoleår, men resulterede i år i vedtagelsen af en politik for klassekasser.
Økonomien
I efteråret/vinteren brugte skolebestyrelsen en del tid på skolens økonomi i de kommende år. Vi indgav - sammen med de øvrige skolebestyrelser i kommunen – et kritisk høringssvar mod de spareplaner på skoleområdet som dengang var foreslået. De af besparelserne som ville have ramt Munkholmskolen hårdest endte med at blive taget af bordet, mens der blev gennemført betydelige besparelser på særligt specialundervisningsområdet. Skolens budget endte med ret meget at ligne sig selv, dog med kommunalt vedtagne besparelser på GO-området.
Skolebestyrelsen har også arbejdet for at få baldakinerne tilbage på udearealerne. Indtil videre er det ikke lykkedes at vinde politisk lydhørhed, men arbejdet fortsætter.
Udvikling
Skolebestyrelsen har i flere omgange drøftet de to centrale udviklingsområder for Munkholmskolen: At styrke relationerne mellem skolen og byen, og at Munkholmskolen er det naturlige valg for skolesøgende børn i Stevnstrup og omegn, også i udskolingen. Munkholmskolen har i år fået grønt lys fra politisk hold for oprettelsen af et ungdomsskoletilbud. Der er gang i dialogen mellem skolen og Randers Ungdomsskole om formen for tilbuddet, og skolebestyrelsen følger processen. Skolefest og skolerejse er konkrete tiltag for udskolingen, men arbejdet tænkes også mere bredt, og fortsætter i det kommende skoleår.